Book en tid

Om padel

Padel er fremtidens tennissport. En ketsjersport under stærk udbredelse verden rundt, som efterhånden er blevet til den næststørste sport i Spanien, kun overgået af fodbold. Her på siden finder du det internationalt anerkendte Padel Niveau skema, så du nemt kan finde andre spillere på samme niveau som dig selv.

SSporten beskrives ofte som en blanding af tennis og squash grundet banens udformning, brugen af et bat som i høj grad minder om en tennisketcher af udseende samt spillereglerne.
Man kan spille padel både inden- og udendørs på kunstgræsbaner, og banerne er omkranset af både glas og trådhegn, som begge dele indgår aktivt i spillet.

Man er 4 spillere på banen, og man spiller altid double, så sporten er derfor en oplagt mulighed for at være social, samtidig med at nybegyndere også kan komme til at spille med mere erfarne spillere.

Fordele ved padel

Padel har mange fordele med sig udover blot at være en social sport. Sporten har nemlig en række andre fantastiske fordele:

  • Padel er nemmere og hurtigere at lære i forhold til andre ketcher-sportsgrene.
  • Da spillet foregår i højt tempo, vil dine reflekser og reaktionstid hurtigt blive forbedret.
  • Padel er en sport for alle. Sporten kræver mindre styrke og teknik end mange andre sportsgrene, så børn og nybegyndere kan let komme i gang.
  • Padel er ikke så fysisk krævende som f.eks. tennis, squash og badminton, hvilket resulterer i færre sportsskader.
  • Padel er mere skånsom over for muskler og led, da underlaget er blødt med en god støddæmpende funktion. Derudover er det ikke en kontaktsport som f.eks. håndbold og fodbold, hvilket betyder, at der er færre uheld og skader.
  • Sportsgrenen har en effektiv spilletid, da væggene omkring banen sørger for, at bolden stort set altid bliver på banen.
  • Padel er en god måde at holde kroppen igang på, og det bidrager til din fysiske sundhed.

Du kan læse mere om padelsports historie samt spilleregler på Dansk Padel Forbunds hjemmeside.

Hvilket niveau spiller du padel på?

Som nybegynder er det ikke særligt sjovt at spille mod alt for dygtige og erfarne modstandere. Man får en lektion, men de bedste padel kampe opstår, når spillerne er på ca. samme niveau.

Derfor er der også lavet et padel niveau skema, som man nemt kan benytte til at finde sit eget niveau og til at efterlyse andre spillere på samme niveau.

Er du f.eks. selv på niveau 3, så skal du blot efterlyse andre spillere på samme padel niveau. Så bør man få en spændende og ganske lige kamp.

Skemaet ser sådan her ud:

NiveauBeskrivelse
1.0Begynderniveau. Du har aldrig spillet ketchersport før.
1.5Du har haft en ketcher i hånden før, men har svært ved at holde spillet i gang.
2.0Du holder dig bagerst på banen, så du har overblik, men det er svært at ramme bolden, når den kommer fra en af banderne.
2.5Du kan følge med, så længe spillet ikke går for hurtigt.
3.0Nu server du OK, du kan være med i spillet både bagude og ved nettet.
3.5Du har god fart i bolden og forstår at positionere dig på banen, både i forhold til spillet og din makker. Er du gammel tennis- eller squashspiller, så er dette formentlig dit startniveau.
4.0Du spiller stabilt godt og forstår hvad der skal til for at vinde point.
4.5På dette niveau evner du at udspille modstanderen, da du både kan lave vinderslag og fremprovokere fejl hos dem.
5.0Her er du dygtig nok til at spille turneringer.
5.5Det her er topniveau i Danmark. Du kan deltage i høj-niveau turneringer.
6.0Du er semipro. Rangeret lige uden for top 250 i verden.
6.5Du er professionel padelspiller og rangeret i top 250 i verden.
7.0Du tilhører verdenseliten inden for padel og du ligger på verdensranglistens top 100.

Booking og priser

Hvis du, ligesom så mange andre, er blevet motiveret til din næste padelmatch, så kan du læse mere om vores priser og booking her.

Åbningstider

Alle dage fra 06:00 - 23:00
Ved spørgsmål kontakt Mogens på 75115700