Book en tid

Regler

Padel er blevet meget populær i de senere år. Det mærker vi også her på Breinholtgaard, da vores to udendørs padelbaner er super populære.

Det er en sportsgren der minder lidt om tennis, men der spilles på en mindre bane med vægge rundt om banen.

Padel er en sjov og udfordrende sport, der kan spilles af alle aldre. En af grundene til dens popularitet er at man hurtigt lærer spillet og at man hurtigt får gang i sjove og udfordrende dueller.

De grundlæggende padel regler

Padel spilles med fire spillere, to på hver side af nettet. Man kan også spille 1 mod 1, men double er klart det sjoveste.

Banen er mindre end en tennisbane, og der er vægge - eller bander om man vil - hele vejen rundt - dog med åbninger i hver side ved nettet.

Der serves ved hjælp af en underhåndsserv, hvilket vil sige at der ikke må slås til bolden over egen hofte cirka.

Bolden må ramme jorden én gang på hver side, før den skal sendes over nettet og den skal ramme jorden før den rammer en eller flere bander.

Pointgivning i padel

Hvis du nogensinde har spillet tennis, så kender du allerede pointgivningen for det er nøjagtig den samme.

Der gives point med 15, 30, 40 og vundet. Står der 40-40, giver næste point fordel til at vinde partiet. Har man ikke fordelen, men vinder pointet, går man tilbage til stillingen 40-40 og spiller så om fordelen igen.

Der spilles sæt af partier op til 6 og man skal vinde med minimum 2 partier, for eksempel 6-4. Man kan dog også vinde et sæt med f.eks. 6-2 eller 6-1 og så videre. Bliver stillingen 5-5 spilles der til 7, men bliver stillingen 6-6, så afgøres sættet i tie-break.

Tie-break

Her server det ene hold én gang, så skifter serven til modstanderne og de server to gange, herefter skifter serven tilbage igen, hvor man så har to server og så videre. Et afgjort point giver i en tie-break 1 point og der spilles til 7. Her gælder det også, at der skal vindes med minimum 2 point.

En padelkamp spilles bedst af 3 sæt, så det første hold, der vinder 2 sæt har vundet kampen.

Nu kender du de almindelige padel regler og er klar til at spille. Book en af vores baner her>>

Americano padel

Er I en gruppe af spillere (flere end 4), så er padel efter Americano reglerne måske noget for jer.
I Americano spilles der alle mod alle, og man skifter makker efter hver kamp. Her tælles hvert point også, altså 1-2-3-4 osv. Man server 4 gange i træk, hvorefter serveretten går over til modstanderholdet. Og så er der lige dét, at man spiller på tid. Vælger man at en kamp varer 14 minutter, så bytter parrene halvdel efter 7 minutters spil.

Når en runde er spillet færdig tildeles hver spiller point efter følgende metode:
Hold 1 vinder 14-12 over hold 2
Hver spiller på Hold 1 tildeles 14 point og hver spiller på hold 2 tildeles 12 point.
Når alle har spillet mod alle, lægges pointene sammen, og den spiller med flest point har vundet turneringen.

Alt i alt er Americano en sjov og lidt anderledes måde at spille padel på, og den er især velegnet til de situationer, hvor I er flere end 4 spillere.

Åbningstider

Alle dage fra 06:00 - 23:00
Ved spørgsmål kontakt Mogens på 75115700